Make-up

Week 5: Colorimetrie ~ Machiajul in armonie/contrast

Culori, culori asta vede un om care lucreaza in acest domeniu. Mie personal imi plac machiajele colorate si sunt de parere ca nu ar trebui sa ne limitam doar la culorile naturale. De data aceasta la curs am discutat despre colorimetrie, sau mai bine spus roata culorilor. Asa cum bine stim de la scoala exista trei culori primare: ROSU, GALBEN si ALBASTRU, acestea nu se pot obtine din nicio combinatie. In schimb, din amestecarea lor ne rezulta culori secundare: galben+albastru = verde; rosu+albastru = violet; galben+rosu = portocaliu etc. De asemenea, ele se anuleaza pe diagonala, o culoare primara se anuleaza cu o culoare secundara: rosu se anuleaza cu verde, albastru se anuleaza cu portocaliu si galben se anuleaza cu violet. De aceea, acneea se acopera cu concealer verde, cearcanele albastre cu concealer somon, violet estompeaza zonele cu tenta gri etc. 

In baza teoriei, Nick ne-a provocat sa realizam un smokey eye, folosind ca baza eyeliner gel si lucrand cu pigmenti fara sa udam pensula. Pigmentii sunt foarte pretentiosi cand lucrezi cu ei, plus ca au foarte mult fall out (lucru pe care ii urasc). Intotdeauna la machiajele cu pigmenti mai intai se realizeaza machiajul ochilor, apoi restul fetei.

Iar acesta este rezultatul meu:
Concentrare mare impreuna cu Alina si Adela:
Kisses, M!

You Might Also Like

10 Comment

 1. Aaaa secretul asta il stiam si eu!! Adica cel cu machiajul ochilor si mai apoi a fetei. I'm so proud of me. Si sunt la fel de mandra de tine <3 Mereu invat ceva nou, mai ales ca sunt praf la machiat :)))

  1. Apreciez mult vorbele tale si iti multumesc. Eu asa m-am invatat sa lucrez: ochii apoi restul, insa nu este musai sa faci mereu asa, ci doar atunci cand folosesti nuante intense/colorate sau pgmenti πŸ™‚

 2. Hahhaha! Ce tare-i poza cu noi!
  Imi place rezultatul tau. <3

  1. Da, foarte concentrate toate trei :))
   Pupici

 3. machiajul este superb! <3

  1. Aww multumesc frumos :*

 4. vreau si eu sa invat sa machiez asa frumos <3

  1. Cu rabdare si practica πŸ™‚

 5. πŸ™‚ Frumos! Bravo!

  1. Multumesc :*

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.