Lifestyle

Ce nu v-am spus despre mine ~ Hiperhidroza aka Transpiratia excesiva

Clipul asta este altceva fata de ceea ce vedeti in mod obisnuit pe canalul meu de youtube. Este un video in care va vorbesc despre ceva personal, o afectiune care este destul de intalnita in ultimul timp si anume hiperhidroza aka transpiratia excesiva. Aceasta afectiune reprezinta un raspuns exagerat dat de glandele sudoripare, consecinta sa fiind cresterea cantitătii de transpiratie, peste limita considerata normala. Am decis sa fac clipul asta pentru ca o buna perioada de timp am crezut ca numai mie mi se intampla, insa nu este asa…peste 220 de milioane de oameni din intreaga lume au aceasta afectiune.

Hiperhidroza se poate localiza oriunde pe sufrata corpului: cap, fata, mustata, axile, spate, burta, palme, talpi. A mea este localizata la maini si talpi, la maini fiind cel mai derajant. Solutii pentru hiperhidroza sunt, eu momentan am incercat doar deodorantele speciale, insa nu au functionat. Exista insa si un procedeu chirurgical, care se numeste simpatectomie toracica. Intervenția se face toracoscopic la nivelul lantului ganglionar simpatic toracic. Este o operatie prin abord unipunct, in care, printr- un singur orificiu se introduce un instrument telescopic special de 10 mm, cu un canal central care faciliteaza introducerea unor instrumente miniaturizate, de 2-3 mm si care indeplinesc mai multe functii.

Avand in vedere ca in ultimul timp hiperhidroza mea s-a accentuat, in special in sezonul cald, ma bate gandul sa incerc aceasta interventie. M-am tot documentat, insa va voi tine la curent daca voi apela la operatie sau nu. In clip va povestesc mai multe detalii si despre cum mi-a afectat viata pana acum.

❥Maria!

You Might Also Like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.